0

Je winkelwagen is leeg

Retourneren (van de koop afzien)

Retourneren (van de koop afzien)

Wanneer het bestelde product niet aan de verwachting voldoet mag u als consument het product retour zenden naar ons. Op deze pagina kunt u lezen hoe dat in zijn werk gaat.
Bedrijven hebben geen recht van retour, tenzij dit uitdrukkelijk vooraf schriftelijk afgesproken is. Vraag als zakelijke klant dus eerst per mail toestemming de bestelling terug te sturen.

De duur van de zichttermijn

U heeft 14 dagen om de producten te proberen. Deze termijn gaat in op de dag na ontvangst. Binnen die 14 dagen kunt u zich beroepen op de zichttermijn.

Beroepen op de zichttermijn

Binnen de zichttermijn kunt u zich dus beroepen op het wettelijke recht om de producten te retourneren. U kunt ons per e-mail op de hoogte stellen van het feit dat u van de koop af wilt zien. U kunt dat eventueel doen aan de hand van het modelformulier voor herroeping (onderaan onze Algemene Voorwaarden), maar dat is niet noodzakelijk. Vanaf dat moment heeft u nog 14 dagen de tijd om het product terug te sturen naar ons.

Checklist voor retourneren

U mag de producten alleen retourneren als;

 • U de bestelling particulier, dus als consument, besteld hebt.
 • U binnen de zichttermijn zit of u zich binnen de zichttermijn heeft beroepen op het recht om te retourneren (zie het kopje hierboven).
 • De producten als nieuw zijn en geen gebruikssporen hebben of vies zijn. Indien de producten meer beschadigd zijn dan "noodzakelijk", dan kunnen wij kosten in rekening brengen.
 • Gelieve voorzichtig met de verpakkingen om te gaan. Veel specificaties staan op de verpakking geschreven en de producten zitten meestal in een doorzichtige zak. Wanneer het niet nodig is, liever de verpakking niet openen.
Zorg bij de zending voor:
 • Een stevige doos of envelop als verzendverpakking.
  TIP: gebruik de doos/envelop waarin de producten bezorgd werden
 • Een bewijs van aankoop, zoals bijvoorbeeld (kopie van) pakbon of factuur. Zo weten wij van wie de producten afkomstig zijn.
 • Eventueel een korte toelichting geschreven op de factuur/pakbon met reden van retourneren.
De zending dient aan de bovenzijde voorzien te zijn van het volgende::
 • Space Scooter t.a.v. Retourenservice
  Copernicusstraat 21 (deur 10 tot 12)
  1704 SV Heerhugowaard
 • De afzender, dat is uw adres
 • Het order/factuurnummer
 • Voldoende frankering voor verzending.

 

U bent zelf verantwoordelijk voor de retourzending en de bezorging er van. Bij PostNL kunt u kiezen voor traceerbare en/of verzekerde verzending. Op die manier kunt u dus zelf ook de status van uw zending controleren.

 

Terugstorten van het geld

Als u de volledige bestelling teruggestuurd hebt, dan storten we het volledige factuurbedrag, dus ook eventueel aan ons betaalde verzendkosten, terug.
Stuurt u niet de volledige bestelling terug, dan storten we alleen de bedragen van de geretourneerde artikelen terug.

We storten het bedrag zo snel mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen na het ontvangst van uw zending, terug op uw rekening. Dat doen we altijd op dezelfde manier zoals u aan ons betaald heeft. Heeft u met een creditcard betaald, dan storten we het bedrag terug dus ook terug via uw creditcard rekening. We mogen altijd wachten met terugbetalen tot we de geretourneerde artikelen daadwerkelijk retour ontvangen hebben of totdat u een bewijs van verzending hebt verstrekt aan ons.

Inschrijven